Amburent is marktleider als het gaat om medische dienstverlening op tijdelijke locaties binnen de industrie en petrochemie.

Onze activiteiten


Bij grote of kleine ongevallen voorzien onze gespecialiseerde medische professionals in de eerste opvang en behandeling van de werknemer. In veel gevallen kan de persoon in kwestie na onze behandeling weer verder met zijn/haar werkzaamheden. Indien noodzakelijk regelen wij het vervoer naar ziekenhuis of arts. Uiteraard gaat zo’n doorverwijzing vergezeld van een uitgebreid medisch dossier.
In veel gevallen kunnen eventuele verwondingen ter plaatse afdoende worden behandeld. Tevens merken wij in de praktijk dat werknemers met kleine gezondheidsklachten bij ons komen. Ook in die gevallen kunnen wij vaak voldoende acteren, waardoor een bezoek aan de huisarts kan worden voorkomen.

De aanwezigheid op een locatie van een medische post en een ervaren verpleegkundige, zorgt voor een professionele uitstraling. Het geeft werknemers het vertrouwen dat er goed voor ze gezorgd wordt, dat de werkgever het beste met zijn mensen voor heeft. Dit resulteert in de praktijk in een aanzienlijk verbeterende arbeidsethiek.

Naast de positieve uitstraling naar de eigen werknemers laat de aanwezigheid van een goede medische voorziening ook naar de buitenwereld zien dat het bedrijf er alles aan doet om eventuele risico’s uit te sluiten. Zeker in het huidige tijdsbeeld is dit van niet te onderschatten belang.
Onze specialisten


De industrieel verpleegkundige heeft uitgebreide ervaring binnen de industrie. Hij/zij is uiteraard Big-geregistreerd, heeft een VCA diploma, maar bovendien ook de nodige kennis van industrie-specifieke risico’s. Denk daarbij aan de omgang met gevaarlijke stoffen, hoge-druk situaties, etc.

Een aantal van onze verpleegkundigen heeft een training gevolg voor het redden op hoogte en vanuit besloten ruimtes. Zo kan ook op moeilijk bereikbare plaatsen de opvang van gewonden op een verantwoorde wijze plaats vinden.

In sommige situaties, met name op kleinere projecten, is het niet noodzakelijk om een volledige medische dienst in te richten, maar kan worden volstaan met een Rescue Team. Amburent levert Rescue Teams, bestaande uit twee alpinisten en een verpleegkundige met alpinisten-ervaring.

Al onze industrieel verpleegkundigen hebben uitgebreide veiligheidskundige kennis. Een aantal beschikken ook over het diploma MVK. Met name op kleinere locaties wordt vaak gekozen voor deze combinatie. Op deze wijze kan de verpleegkundige ook ingezet worden in het team van de HSE manager, zonder dat daartoe een aparte veiligheidskundige hoeft te worden ingehuurd.