Arbeidsomstandigheden verschillen van werkgever tot werkgever. De specifieke risico’s die gepaard gaan binnen de omstandigheden op het werk doen dat om die reden ook. Een bedrijf dat werkt met chemische bestrijdingsmiddelen, kent andere risico’s dan een bedrijf dat veel hijswerkzaamheden uitvoert. Het is aan u als werkgever om aandacht te hebben voor de specifieke H-risico’s van uw werkplek.

Amburent is specialist op het gebied van H(ealth) omstandigheden op het werk. Via een inventarisatie (RI&E) schatten wij de bedrijfsrisico’s in en bepalen welke training en kennis uw medewerkers vereisen om adequaat met calamiteiten om te kunnen gaan. Amburent heeft inmiddels zeer ruime ervaring met het verzorgen van specifieke opleidingen voor werknemers binnen een werkplek met risico’s. Hoe doen wij deze specifieke H trainingen?

BHV herhaling. De regelgeving voor BHV herhaling is vrij algemeen gedefinieerd en biedt ruimte voor scholing op maat. Het aanbod van BHV herhalingsdagen is over het algemeen echter vrij standaard en wij zijn van mening dat wij hier duidelijk onderscheidend in zijn. Amburent biedt (NIBHV) gecertificeerde BHV herhalingsdagen op maat, gebaseerd op de specifieke bedrijfsrisico’s van uw locatie.

Toolbox talks. Het aanhalen van een specifiek onderwerp dat op dat moment speelt binnen het bedrijf kan zeer waardevol zijn. Na een incident kan uitleg geven, (geestelijke) duiding bieden. Op het moment dat een gewaardeerde collega een bepaald ziektebeeld oploopt, kan het zinvol zijn om hier uitgebreid bij stil te staan. Maar ook in de preventie biedt Amburent mogelijkheden. Of dat een kortstondige hype is als de Mexicaanse griep, of een langlopend risico als fysieke overbelasting op het werk; via toolbox talks kan Amburent in een dagdeel aandacht besteden aan een bepaald H-onderwerp.

Behoefte aan meer informatie? Dat kan via ons contactformulier >>